Hanke 2024

Hanke alkaa

Tänään 18.5.2024 raviradalla pidettiin hankeen aloittamisen suunnittelupalaveri. Lähiviikkojen aikana alkaa tapahtua. Koneet saapuvat radalle. Pääurakoitsijana hankkeessa on J.Jääskeläinen Ky. Hanke sisältää myös runsaasti talkootunteja. Radalla on mm.  aloitettu jo talkoolla raivaamaan radan keskiötä pajuista.

Rataa ei suljeta eli harjoittelu onnistuu. Jokaisen radalla liikkuvan tulee huomioida rata-alueella olevat koneet ja noudattaa erityistä varovaisuutta. Rauhallisinta on iltaisin ja viikonloppuisin. Mahdollisesta radan sulkemisesta ilmoitetaan hyvissä ajoin. Seuraa yhdistyksen nettisivuja ja facebookia.
Jos olet kiinnostunut talkoisiin osallistumisesta, ilmoita ja ota yhteyttä Riitta Nurmiseen 040 7597 806 tai joutsanhys@gmail.com. Tervetuloa mukaan laittamaan ravirata kuntoon.

Tiedote 18.5.2024

Joutsan raviradan kunnostus ja kehittäminen jatkuu

Keski-Suomen ELY-keskus on myöntänyt hanketuen Joutsan Hevosystäväinseuralle Euroopan maaseuturahastosta 2023 - 2027. Hanke on jatkoa aikaisemmille radan kehityshankkeille.

Raviradan varikkoalueelle rakennetaan 26 kpl valjastuspilttuita. Varsinaisen radan sisäpuolelle tehdään n. 530 m pitkä 4-8 m leveä verryttelyrata. Varikkoalueelta poistetaan kivet ja alueelle tehdään kulkuväylä. Kilometrin mittaisen radan sivuluiskat puhdistetaan sekä maalisuoran kohdalla rataa levennetään. Varikkoalueelta katsomoalueelle tehdään kulkuväylä. Nykyisen valjastuskatoksen päätyyn rakennetaan avonainen kioski-/kahviokatos palvelemaan kilpailijoita varikkoalueella ja alueelle asennetaan kiinteät äänentoistolaitteet.

Hankkeen tavoitteena on parantaa sekä raviradan yleistä että yleisön ja hevosten turvallisuutta, lisätä viihtyvyyttä. Pitkällä tähtäimellä hanke kehittää yhdistyksen toimintaa sekä turvaa raviradan ylläpitoa ja käyttöä tapahtumissa jatkossa. Hankkeen vaikutuksesta tapahtumien järjestäminen helpottuu ja samalla turvallisuus paranee. Työt käynnistyvät mahdollisimman pian kevään aikana, että alue saadaan kuntoon syyskuun raveihin.

Tiedote 30.4.2024